понеділок, 4 лютого 2019 р.

#Stop_Sexтинг. Сексуальні ризики інтернету: як провести урок в 7-11 класах


5 лютого 2019 року у світі та Україні відзначається День безпечного Інтернету.

Пегеляд відео: тут
Інтернет змінив світ навчання, бізнесу, стосунків та навіть дитинство стало іншим. Із наймолодшого віку діти отримують у подарунок смартфон, та чи знають батьки, вчителі та діти, які існують ризики в інтернеті та як не стати їх жертвою?
Згідно британських досліджень від NSPCC/ChildLine 6 із 10 підлітків повідомляють про те, що їх просили надіслати свої інтимні фото чи відео. 16% дітей самі надсилають свої оголені фото. Це призводить до булінгу в онлайн та школі, шантажування дітей, а інколи може коштувати і життя дитини.
З метою захисту підлітків 7- 11 класу від сексуальних ризиків в Інтернеті Дьяковою Анастасією, національним експертом із захисту дітей від насильства в офісі Уповноваженого Президента з прав дитини, спільно з видавництвом «Ранок», кіберполіцією Києва та ювенальною превенцією України був розроблений план уроку для вчителя, який дозволить поговорити з дітьми та батьками на таку актуальну і непросту тему як інтимні фото в інтернеті. План уроку ви можете завантажити за посиланням.

Немає коментарів:

Дописати коментар